Tündérkert.

A rizs, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom második részében a rizst ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 Sokan nem gondolnák, de a rizs eredetileg egy száraz éghajlaton termő növény volt, csak az idő során alkalmazkodott szép lassan az árasztásos… Tovább »

Legfőbb tápanyagaink, a gabonafélék

Már évezredek óta a gabonafélék számítanak az emberiség legfőbb energiaforrásának, noha a gazdagabb és modernebb országokban már nem játszanak jelentős szerepet a gasztronómiában. Talán a rizs, a búza és a kukorica vetette meg jobban a lábát, pedig rengeteg más olyan gabona is van, mely igen fontos tápanyagokat tartalmaz. A gasztronómiában a modern eszközeinknek és fejlettségünknek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!