Tündérkert.

Gondolnád hogy ennyi mindenre jó a fokhagyma?

            Mindenki ismeri a fokhagymát és használja is, azonban nem sokan vannak tisztában azzal, hogy mennyi mindenre van még jótékony hatással. Én rendszeresen használom sőt, nyersen is eszem, hiszen rengeteg mindenre kiváló ellenszer, éppen ezért írtam is róla egy kis bejegyzést. 🙂 A fokhagymát már nagyon régóta használjuk a legtöbb… Tovább »

Lila csoda az otthonunkban

        A nők általában a rózsát és más hasonló virágokat részesítik előnyben, én azonban egyszerűen odavagyok a levenduláért. Az illata, a színe, a megjelenése, valamiért imádom ezt a növényt, ráadásul nem csak udvarunk, otthonunk lesz szebb és hangulatosabb tőle, hanem a háztartás számos területén is hasznosíthatjuk. Egyébként a levendulát, amely  mediterrán éghajlaton… Tovább »

Nyálcsorgató saláták a rekkenő hőség idejére

Mindenkinek jól esik egy jéghideg ásványvíz, üdítő vagy fagyi a rekkenő hőségben, azonban hűthetjük magunkat más módon is, ha egészségesebben szeretnénk hűsölni, akkor saláták százai közül válogathatunk, amelyek igazi vitaminbombák. 🙂 Én személy szerint imádom őket gyümölcsökkel és zöldségekkel egyaránt, ráadásul nem is nehéz megemészteni, ami pont jól jön, hiszen a nagy melegben nem nagyon… Tovább »

Szuper receptek csirkéből

A csirkehúst már régóta fogyasztjuk és a legtöbb sportoló, diétázó is előszeretettel fogyasztja. Én személy szerint csak csirkét eszek, mert bár hiába szárazabb a húsa, sosem mócsingos vagy rágós és ha jól elő van készítve nem is szárad ki annyira. Most összeszedtem nektek a szerintem legszuperebb csirkehúsból készült ételeket, biztosan ízlik majd nektek is, ha… Tovább »

Isteni ételek bográcsban

Nem tudom miért, talán az elmúlt napokban uralkodó jó idő miatt, de sokkal több kedvem van főzni, a nyár beköszönte pedig rengeteg kis hétvégi sütögetésnek adhat remek időt. Mivel enni is szeretek és a jó időt is imádom, így összegyűjtöttem nektek pár szuper ételt, amely bográcsban készül, hátha Ti is ihletet kaptok egy kis szabadtéri… Tovább »

A rizs, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom második részében a rizst ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 Sokan nem gondolnák, de a rizs eredetileg egy száraz éghajlaton termő növény volt, csak az idő során alkalmazkodott szép lassan az árasztásos… Tovább »

Búza, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom első részében a búzát ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 A búza elsősorban liszt formájában kerül az élemiszeriparba, és a világ egyik legelterjedtebb gabonaféléje, ez Magyarországon sincs másképp. Termeszteni legelőször Ázsiában és… Tovább »

Legfőbb tápanyagaink, a gabonafélék

Már évezredek óta a gabonafélék számítanak az emberiség legfőbb energiaforrásának, noha a gazdagabb és modernebb országokban már nem játszanak jelentős szerepet a gasztronómiában. Talán a rizs, a búza és a kukorica vetette meg jobban a lábát, pedig rengeteg más olyan gabona is van, mely igen fontos tápanyagokat tartalmaz. A gasztronómiában a modern eszközeinknek és fejlettségünknek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!