Tündérkert.

Lila csoda az otthonunkban

        A nők általában a rózsát és más hasonló virágokat részesítik előnyben, én azonban egyszerűen odavagyok a levenduláért. Az illata, a színe, a megjelenése, valamiért imádom ezt a növényt, ráadásul nem csak udvarunk, otthonunk lesz szebb és hangulatosabb tőle, hanem a háztartás számos területén is hasznosíthatjuk. Egyébként a levendulát, amely  mediterrán éghajlaton… Tovább »

Nyálcsorgató saláták a rekkenő hőség idejére

Mindenkinek jól esik egy jéghideg ásványvíz, üdítő vagy fagyi a rekkenő hőségben, azonban hűthetjük magunkat más módon is, ha egészségesebben szeretnénk hűsölni, akkor saláták százai közül válogathatunk, amelyek igazi vitaminbombák. 🙂 Én személy szerint imádom őket gyümölcsökkel és zöldségekkel egyaránt, ráadásul nem is nehéz megemészteni, ami pont jól jön, hiszen a nagy melegben nem nagyon… Tovább »

Szuper receptek csirkéből

A csirkehúst már régóta fogyasztjuk és a legtöbb sportoló, diétázó is előszeretettel fogyasztja. Én személy szerint csak csirkét eszek, mert bár hiába szárazabb a húsa, sosem mócsingos vagy rágós és ha jól elő van készítve nem is szárad ki annyira. Most összeszedtem nektek a szerintem legszuperebb csirkehúsból készült ételeket, biztosan ízlik majd nektek is, ha… Tovább »

Isteni ételek bográcsban

Nem tudom miért, talán az elmúlt napokban uralkodó jó idő miatt, de sokkal több kedvem van főzni, a nyár beköszönte pedig rengeteg kis hétvégi sütögetésnek adhat remek időt. Mivel enni is szeretek és a jó időt is imádom, így összegyűjtöttem nektek pár szuper ételt, amely bográcsban készül, hátha Ti is ihletet kaptok egy kis szabadtéri… Tovább »

A rizs, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom második részében a rizst ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 Sokan nem gondolnák, de a rizs eredetileg egy száraz éghajlaton termő növény volt, csak az idő során alkalmazkodott szép lassan az árasztásos… Tovább »

Búza, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom első részében a búzát ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 A búza elsősorban liszt formájában kerül az élemiszeriparba, és a világ egyik legelterjedtebb gabonaféléje, ez Magyarországon sincs másképp. Termeszteni legelőször Ázsiában és… Tovább »

Legfőbb tápanyagaink, a gabonafélék

Már évezredek óta a gabonafélék számítanak az emberiség legfőbb energiaforrásának, noha a gazdagabb és modernebb országokban már nem játszanak jelentős szerepet a gasztronómiában. Talán a rizs, a búza és a kukorica vetette meg jobban a lábát, pedig rengeteg más olyan gabona is van, mely igen fontos tápanyagokat tartalmaz. A gasztronómiában a modern eszközeinknek és fejlettségünknek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!