Tündérkert.

Gondolnád hogy ennyi mindenre jó a fokhagyma?

            Mindenki ismeri a fokhagymát és használja is, azonban nem sokan vannak tisztában azzal, hogy mennyi mindenre van még jótékony hatással. Én rendszeresen használom sőt, nyersen is eszem, hiszen rengeteg mindenre kiváló ellenszer, éppen ezért írtam is róla egy kis bejegyzést. 🙂 A fokhagymát már nagyon régóta használjuk a legtöbb… Tovább »

Lila csoda az otthonunkban

        A nők általában a rózsát és más hasonló virágokat részesítik előnyben, én azonban egyszerűen odavagyok a levenduláért. Az illata, a színe, a megjelenése, valamiért imádom ezt a növényt, ráadásul nem csak udvarunk, otthonunk lesz szebb és hangulatosabb tőle, hanem a háztartás számos területén is hasznosíthatjuk. Egyébként a levendulát, amely  mediterrán éghajlaton… Tovább »

A rizs, mint energiaforrás

Előző bejegyzésemben említettem a gabonafélék sokszínűségét, felhasználhatóságának rengeteg területét és a szervezetre gyakorolt töméntelen mennyiségű jótékony hatását. Sorozatom második részében a rizst ismerhetitek meg, annak jótékony hatásait és pár ötletes elkészítési módot. 🙂 Sokan nem gondolnák, de a rizs eredetileg egy száraz éghajlaton termő növény volt, csak az idő során alkalmazkodott szép lassan az árasztásos… Tovább »

Legfőbb tápanyagaink, a gabonafélék

Már évezredek óta a gabonafélék számítanak az emberiség legfőbb energiaforrásának, noha a gazdagabb és modernebb országokban már nem játszanak jelentős szerepet a gasztronómiában. Talán a rizs, a búza és a kukorica vetette meg jobban a lábát, pedig rengeteg más olyan gabona is van, mely igen fontos tápanyagokat tartalmaz. A gasztronómiában a modern eszközeinknek és fejlettségünknek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!