Mindenkinek jól esik egy jéghideg ásványvíz, üdítő vagy fagyi a rekkenő hőségben, azonban hűthetjük magunkat más módon is, ha egészségesebben szeretnénk hűsölni, akkor saláták százai közül válogathatunk, amelyek igazi vitaminbombák. 🙂
Én személy szerint imádom őket gyümölcsökkel és zöldségekkel egyaránt, ráadásul nem is nehéz megemészteni, ami pont jól jön, hiszen a nagy melegben nem nagyon van étvágyunk.
Most összeszedtem nektek a kedvenceimet, ezek nem utolsó sorban igen elterjedtek is és ez nem véletlen. Remélem kipróbáljátok majd őket, szerintem isteniek! 🙂
Padlizsánsaláta
Ami kell hozzá:
Fél kg padlizsán
2 dl olaj
1 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
Így készítheted el:
A padlizsánt sütőben süsd meg,majd mártsd hideg vízbe , és a háját húzd le. Fa eszközzel belsejét nyomkodd szét, ezután tedd porcelán tálba és cseppenként add hozzá az olajat,sózd meg és a citrom levét is add hozzá. Ha ezzel megvagy, vágd apróra a hagymát és keverd hozzá azt is. Keverd addig, míg az összes olajat magába nem szívja és egy krémszerű állagot fel nem vesz, ezután hűtsd le és tálald paradicsomkarikákkal.
Gyümisali dinnyekehelyben
Ami kell hozzá:
2 kisebb érett sárgadinnye
fél dl dinnyés vodkalikőr
50dk vegyes gyümölcs
eper
málna
áfonya
ribizli
szeder
10dk porcukor
1 citrom
1dl tokaji aszú
borsmenta
citromfű a díszítéshez.
Így készítheted el:
Mosd meg a sárgadinnyéket, majd magozd ki és az aljából vágj ki 1-1 apró szeletet, így megelőzöd hogy ne billegjen ide – oda.
Fogj egy karalábévájót és fél dinnyénként vájj ki egy darabot belőle, majd formálj belőlük 8-10 darab golyót és locsold meg vodkalikőrrel.
Ami dinnyehús maradt, turmixold össze és add hozzá a dinnyegolyókhoz.
Ezután vágd félbe vagy negyedekbe a gyümölcsöket, szórd őket porcukorral és locsold meg a citrom levével és a tokajival, majd tedd hűtőbe .
Mielőtt tálalnád, keverd össze a piros gyümölcs és dinnyesalátát, majd a lével együtt tedd őket díszkehelybe és díszítsd mentával vagy citromfűvel.
Bolgár Saláta
Ami kell hozzá:
4 zöldpaprika
4 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1 uborka
só
borecet
olaj
10 dkg juhtúró
Így készítheted el:
Vágd kockákra a paradicsomot, a paprikát pedig csíkokra, majd a hagymát és az ubit csíkozd fel vékonyan.
Ezután keverd össze, adj hozzá kis ecetet és olajat, majd sózd, borsozd és egy órán át hagyd állni.
Ha ez megvan, csupán a tetejére kell morzsolnod a juhtúrót, és eheted is! 🙂
Ha tetszett a bejegyzésem, megköszönöm ha megosztod és lájkolod a Facebook oldalamat is, hiszen a Tündérkert Blog már ott is jelen van! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: