Tündérkert.

Szuper receptek csirkéből

chicken_meat_grenades_food_tasty_70197_3840x2160

A csirkehúst már régóta fogyasztjuk és a legtöbb sportoló, diétázó is előszeretettel fogyasztja.

Én személy szerint csak csirkét eszek, mert bár hiába szárazabb a húsa, sosem mócsingos vagy rágós és ha jól elő van készítve nem is szárad ki annyira.

Most összeszedtem nektek a szerintem legszuperebb csirkehúsból készült ételeket, biztosan ízlik majd nektek is, ha szántok rá egy kis időt. 🙂

Almás, boros csirkemell ( 2 főre )

Ami kell hozzá:

2 közepes méretű alma

25 dkg csirkemell

1,5 dl száraz fehérbor

pici olívaolaj

só, bors, fahéj

Így készítsd el:

Szeleteld fel a csirkemellet, ezután jöhet egy pici só és bors rá, de csak annyira hogy az íze picit pikánsabb legyen.

Ha ezzel kész vagy, az almát hámozd meg és vágd szeletekre, majd a csirkemellet az előtte serpenyőben felhevített olajra dobd rá, hogy picit átsüljön mind a kettő oldala.

Ha már szép pirult, dobd mellé az almaszeleteket is és a bort is öntsd hozzá, ezután fedő alatt párold egy kis ideig, hogy az alma rendesen átfőhessen a borban.

Miután a felesleges lé elfőtt, tálalhatod is tetszés szerinti körettel és ízlés szerinti fahéjjal. 🙂

Azték csirke

Ami kell hozzá:

1 kg csirkemellfilé

1 nagy fej vöröshagyma

4 ek. Étolaj

3 paradicsom

4 zöld banán

1 teáskanál currypor

Így készítsd el:

Vágd csíkokra a csirkemellet, melyek kb. egy ujjnyi vastagságúak és felhevített olajban süsd át őket.

Ezután a vöröshagymát vágd apróra és kb. olyan 5 percig pirítsd a csirkével együtt, majd sózd meg és a currypor is mehet a serpenyőbe a kockákra vágott paradicsommal együtt és tégy rá fedőt.

Ha ezzel kész vagy, párold meg, ha kell pár evőkanál vízzel és hagyd hogy megpuhuljanak és az ízek egybeolvadjanak egymással.

Amíg ez a folyamat zajlik, a banánt is csíkozd fel a csirkemellhez hasonlóan és tedd bele a serpenyőbe ezt is, ezután az egészet 15 peren át párold fedő alatt, ha kész vagy már tálalhatod is.

Ehhez az ízletes raguhoz leginkább a párolt jázmin rizs illik, de tetszés szerint fogyasztható. 🙂

Brokkolis csirkemellcsíkok

Ami kell hozzá:

50 dkg csirkemellfilé

2 ek. búzakeményítő

4 ek. szójaszósz

4 ek. cherry

60 dkg brokkoli

őrölt fehérbors

5 dkg szezámmag

4 ek. olaj

2,5 dl húsleves

1 ek. cukor

2 ek. citromlé

kevés cayenne-i bors

Így készítsd el:

Keverd össze a cherryt, a búzakeményítőt és a szójaszószt, ezután kevés őrölt fehér borsot is tégy hozzá, majd forgasd bele a már előzőleg csíkokra felvágott csirkemellet,s hagyd állni olyan 25-30 percen át.

Szed rózsáira a brokkolit, a szárát darabold fel apróra és egy szűrőkanál segítségével 3-4 percig mártsd bele lobogó, forró vízbe és ezután hűtsd be.

Ha ezzel megvagy, egy serpenyőbe forrósítsd fel az olajat és pirítsd kb. 5 percig a pácolt csirkemellet, ezután mehet bele a brokkoli is és a kettőt együtt még további 3-4 percig süsd.

Ezután öntsd fel húslevessel, add hozzá a sót, cukrot, citromlevet és a pici cayenne-i borsot, majd forrald át és ha megszórtad szezámmaggal, már tálalhatod is 🙂

Csirkecomb sajtos fokhagymamártásban

Ami kell hozzá:

4 db csirkecomb

2 tyúkhúsleveskocka

5 dkg. reszelt ementáli sajt

2 dkg margarin

1 ek. liszt

1 ek. vágott petrezselyem

4 gerezd fokhagyma

1 teáskanál citromlé

fehér bors és só

Így készítsd el:

Mindegyik combot vágd ketté a forgóknál majd egy lábasban forralj fel 3 dl vizet, amibe a leveskockákat beledobod és tedd bele a combokat is.

Fontos hogy folyamatosan forrjon és fedő alatt legyen!

Ha már puhára főtt, vedd ki és tedd félre, majd kezdd el a margarint egy serpenyőben felolvasztani, majd mehet rá a liszt és addig keverd, míg habzani nem kezd.

Ha ez kész, a csirkelevet öntsd rá, majd keverd addig, míg be nem sűrűsödik.

Ezután rakd hozzá a sajtot, borsot, petrezselymet, fokhagymát és jól forrald ki, majd szedd le a csirkecombok bőrét és a csontokat is és tedd bele a mártásba.

Ezután még egyszer forrald fel az egészet és tálalhatod is! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!